Arçelik’in CEO’su Hakan Bulgurlu Çin’in yavaşlayan büyümesinin ‘endişe verici’ olduğunu söyledi

Avrupa’nın en büyük ev aletleri üreticilerinden biri olan ve aynı zamanda Romanya’nın Arctic bölgesinin de sahibi olan Arçelik’in CEO’su Hakan Bulgurlu, Çin’in yavaşlayan büyümesinin “çok endişe verici” olduğunu söyledi. Bulgurlu, Çin pazarı zorlanırken Asya ülkesinin ucuz ürünlerini diğer pazarlara satabileceği konusunda uyardı.

ÇİN PAZARI YAVAŞLARSA DİĞER PAZARLARA DAĞITIRLAR

Bulgurlu, Financial Times’a yaptığı açıklamada, Çinli üreticilerin “devasa kapasitesinin” rakipler için büyük bir risk olduğunu söyleyerek, “Çin pazarı yavaşlarsa bu onların ürünlerini diğer pazarlara dağıtmaları gerektiği anlamına gelir” dedi. Beko’nun da aralarında bulunduğu 12 markanın sahibi olan Arçelik şirketi, Whirlpool beyaz eşya bölümünün çoğunluk hissesini satın alma sürecinde.

KÜRESEL ETKİLERE DİKKAT ÇEKTİ

Bulgurlu’nun uyarısı, Çin’in kötüleşen ekonomisinin dünya çapındaki dalgalanma etkilerine dikkat çekiyor. Kovid-19 karantinalarının sona ermesinin ardından beklenen toparlanma hayal kırıklığı yarattı ve tüketiciler büyük alışverişler yapmıyor. Ülkenin istatistik kurumuna göre, ev aletleri satışları temmuz ayında 2022’nin aynı ayına göre yüzde 5,5 düştü.

AVRUPALILARIN ALIM GÜCÜ AŞINDI

Arçelik’in en önemli pazarlarından biri olan ve geçen yıl 7,7 milyar euroluk satışlarının yaklaşık yüzde 40’ını oluşturan Avrupa’daki beyaz eşya talebine ilişkin endişelerini de dile getirdi. Türk şirketin başkanı, yüksek enflasyonun Avrupalıların satın alma gücünü aşındırdığını söyledi ve bu kış yüksek enerji fiyatlarıyla ilgili endişelerini dile getirerek bunun tüketiciler üzerinde daha fazla baskı oluşturacağını ifade etti.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x