Yağlı ciltle başa çıkmak çok basit! Fazla yağdan kurtulmanın tek yolu

Yağlı cildin her zaman ekstra bir parlaklığa sahip olduğu bilinir, bazıları bunu yağlı parlaklık olarak adlandırır, bazıları ise doğal parlaklık olarak adlandırır ve bu parlaklığa yağ bezlerinin aşırı aktif olması neden olur.

Bu bezler sebum üretir, bu da cildin nemli tutulmasını sağlar. Eğer sebum fazlalığınız varsa çoğumuzun sahip olduğu yağlı cilde sahip olursunuz.

Yağlı cildin dikkate alınması gereken diğer yönleri arasında yaşam tarzı, çevresel tetikleyiciler ve genetik yer alır.

Yağlı ciltler için yüzünüzün halihazırda olduğundan daha fazla yağ üretmesine veya parlamasına neden olmayacak mat bir makyaj görünümü isteyebilirsiniz.

Beta Hidroksi Asit (BHA) günlük rutininizin bir parçası olmalıdır. Fazla yağdan kurtulmanın tek yolunun cildinizin doğal yağlarından arındırmak olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz çünkü yarardan çok zarar veriyorsunuz.

İdeal cildinize ulaşmak için cilt bakımı rutininize Beta Hidroksi Asit’i (BHA) dahil etmelisiniz. Tüm tıkanmış gözeneklerinizin temizlenmesine yardımcı olurken aynı zamanda yağ ve ölü deriyi nazikçe yok eder.

Hyaluronik Asit en iyi arkadaşınızdır. Hyaluronik asit içeren bir ürün, suyu ciltte tutacak ve gözeneklerinizi tıkamadan epidermisin alt katmanlarına derinlemesine nem iletecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x